AW-in-Mons : Conceptbar Arturo met lage drempel

Mons, de stad die Vlamingen nooit Bergen noemen, telt mee qua food en design.

Mons was voor de doorsnee-Vlaming allereerst de stad van de ‘Doudou’. De groene draak die ze er jaarlijks in een optocht ronddragen. De laatste decennia werd premier Di Ruppo zowat het uithangbord van de stad. Maar sinds Arne Quinze er zijn ‘reuze-mikado’ van rode latten letterlijk neerpootte, werd ‘Le nord du pays’ alsmaar meer en meer nieuwsgierig naar deze ‘vierde stad van Wallonië’, die best wel mee is op gebied van design, food en architectuur.

arturo12

Mons, de stad die geen enkele Vlaming ooit ‘Bergen’ noemde, ligt nu echt wel op de kaart. Zij is niet langer de noodzakelijke ‘pitstop’ op weg naar Lille, maar het doel van een leuke uitstap op zich. AW spreekt af op nummer 38, rue des Fripiers. Nieuwsgierig als we zijn naar conceptbar Arturo, opgericht door twee echte ‘Montois’, Arkadi Sanzarowski en Grégory Pegoraro. Hun plan, mee op de wagen springen van het heropgewaardeerde Mons en een plek in het leven roepen van ontdekking en interactie. En dat is hen zeker gelukt. De drempel van Arturo wil dus letterlijk laag zijn. Je kan hier binnenlopen met je laptop onder de arm en ongegeneerd gaan surfen bij een lekker kopje koffie, een dampende quiche of een fruitig stukje taart van het artisanale label ‘Tartes de Françoise’.

arturo6

Bij Arturo kan je ook terecht voor puur vintage meubilair. Arkadi en Grégory zijn gek van het werk van de Franse sixties ontwerper Pierre Guariche. Het gaat hier om originele stukken uit de jaren ’60, welteverstaan, geen heruitgaven. Arturo wil een no-nonsens ontmoetingsplek zijn voor gelijkgestemden in een setting van rust en soberheid met zwart gelakte baksteenmuren en kleuraccenten.arturo11


ARTURO8

ARTURO 
38-40, rue des fripiers
7000 Mons

www.arturo.world