#Nieuws#Trends

IKEA lanceert LURVIG, de collectie die je viervoeter stijlvol in de watten legt

IKEA richt zich op je viervoeter met nieuwste lifestylecollectie

Geplaatst op  
IKEA lanceert LURVIG, de collectie die je viervoeter stijlvol in de watten legt © LURVIG

Sinds een paar dagen ligt hij in de winkel: LURVIG, de nieuwe collectie van IKEA op maat van je hond en/of kat. Niet dat die niet terechtkonden op je ander IKEA meubilair, maar een eigen collectie is gewoon eens zo leuk. IKEA sloeg voor de gelegenheid de handen in elkaar met de Spaanse designer Inma Bermudéz.

Een collectie speciaal op maat van honden en katten, is dat nu wel echt nodig, horen we de sceptici onder jullie denken. En ergens hebben ze wel een beetje gelijk, die sceptici, want zeker elke katteneigenaar weet dat katlief zich liever nestelt in die gedragen trui die je net op de bank hebt achtergelaten dan op het speciaal voor hem of haar gekochte kussen dat eenzaam ligt te wachten in de buurt van de verwarming. Maar IKEA zou IKEA niet zijn als ze met die wetenschap niet slim waren omgesprongen.

LURVIG

“Onze huisdieren hebben elk een eigen persoonlijkheid, maar ze hebben ook vijf dingen met elkaar gemeen: ze slapen, eten, spelen en bewegen graag, en ze zijn graag dicht bij ons. Daarom hebben we vooral met die aspecten rekening gehouden bij het ontwerpen van de producten”, aldus Inma Bermudéz, de Spaanse designer die tekende voor deze collectie.

Geur troef

LURVIG, het Zweedse woord voor ‘harig’, omvat o.a. een krabmat die je rond de poot van je bureau of eettafel kan draaien om deze instant te transformeren tot krabpaal. Het witte kattenhuisje kan je op de grond zetten, op poten monteren, aan de muur hangen, inschuiven in je KALLAX kast of inschakelen als nachttafel (het gesnurk van je kat moet je er dan maar bijnemen). De zwart-witte plaid gooi je simpelweg over de bank of de lievelingsstoel van de kat of hond des huizes.

Maar de pièce de résistence is zonder twijfel het grote kussen dat je kan opvullen met je gedragen kleren of een oude handdoek. Niet alleen wordt het kussen zo heerlijk dik en donzig, het ruikt nu ook naar jou waardoor je huisdier er graag op zal liggen.

Win een fotoshoot

Om het allemaal nog wat leuker en persoonlijker te maken, heeft elke Belgische vestiging van IKEA sinds de lancering van de collectie een eigen behaarde en enthousiaste ambassadeur. Hun portretten hangen te blinken in de winkels en zijn van de hand van niemand minder dan Vincent Lagrange. Een naam die ongetwijfeld een belletje zou moeten doen rinkelen en wie weet mag jij binnenkort samen met je viervoeter ook plaatsnemen voor zijn lens. Tot 6 mei kunnen IKEA FAMILY leden zich immers via de website aanmelden om zo kans te maken op een exclusieve fotoshoot. Per vestiging wordt er één winnaar gekozen.

De LURVIG collectie is sinds 7 april verkrijgbaar in de IKEA winkels en via www.ikea.be.