Valentijnfondue, een triootje…van kaas

2 personen
20min
©

Valentijnsavond…En geen haar op je hoofd mag er aan denken jouw Valentijntje of jezelf aan de kookpotten te zetten. Jullie verdienen allebei beter op de feestavond van de eeuwige liefde! Dus het heen en weer rennen naar de keuken mag voor één keer tot een minimum herleid worden. Haal daarom dat goeie ouwe fonduetoestel uit de kast en heb allebei de tijd zat om elkaar door de zalige walm van witte wijn heen aan te kijken.

We gaan deze keer voor een lichtjes ander recept dan de traditionele kaasfondue uit de Savoie. We kiezen een mix van drie kazen. Fruitige Comté, kruidige Gruyère en karaktervolle Beaufort!

Ingrediënten:

  • 300 g Comté
  • 300 g Gruyère
  • 300 g Beaufort
  • 1 teentje look
  • 30 cl droge witte wijn (zoals ‘Apremont’ uit de Franse Alpen, drink de rest bij je fondue!)
  • 1 glaasje Kirsch-likeur
  • 4 koffielepels maïzena
  • Cayennepeper
  • 2 stokbroden in blokjes gesneden

Voorbereiding:

  1. Wrijf de fonduepan stevig in met he gekneusde teentje look.
  2. Meng de geraspte of verbrokkelde kazen samen met de maïzena en voeg de wijn toe. Breng zachtjes aan de kook en roer zonder onderbreking.
  3. Verlaag de hitte en meng goed tot alle kaas gesmolten is. Let daar bij op dat het mengsel niet kookt!
  4. Voeg de Kirsch-likeur toe en Cayenepeper naar eigen smaak.
  5. Genieten maar! En vergeet niet…Hij of zij die zijn broodblokje in de kaas verliest, mag de fonduepot schoonmaken!

fondueaufromage