#Nieuws

Dyson lanceert haardroger


Geplaatst op  
Dyson lanceert haardroger ©

De helft van de mensheid omschrijft zijn haar als uiterst belangrijk. Dat zette Dyson aan het researchen en al snel bleek dat er nog ruimte was voor verbetering aan de haardroger zoals we die kunnen.

Die kon stiller, sneller en minder warm. Dyson richtte er een speciaal lab voor op en zette haar ingenieurs aan het werk. Na vier jaar research en development lanceert het innovatieve merk vandaag hun nieuwe haardroger, de Supersonic. De haardroger kreeg die naam nadat een team van aero-akoestische ingenieurs onderzocht hoe ze de akoestiek van een haardroger konden verbeteren. Het traject van de lucht werd gestroomlijnd om turbulentie te verminderen. Door gebruik te maken van een schroef met dertien bladen in plaats van elf, genereert hij een geluid op een frequentie die niet hoorbaar is voor het menselijk oor,  supersonisch dus. De haardroger is dus stiller dan andere, zonder afbreuk te doen aan de snelheid waarmee je je haar kan drogen.

Snel en licht 

De Dyson haardroger wordt aangedreven door een digitale motor. Hij is tot 8 keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. Hij is zo klein is dat hij past in het handgreep in plaats van in de kop van de machine. Daardoor ligt de machine heel goed in de hand.

Hoogsensitief

Sommige haardrogers kunnen hoge temperaturen bereiken. Dit kan hittebeschadiging veroorzaken aan het haar. De Supersonic haardroger heeft intelligente warmtecontrole, waardoor het haar niet wordt blootgesteld aan excessieve temperaturen. Een glazen parelsensor meet de temperatuur 20 keer per seconde en geeft deze informatie door aan de microprocessor die het dubbel gelaagde verwarmingselement aanstuurt.

Van glad tot krullend

De Supersonic komt met opzetstukken voor het stylen van glad en krullend haar, die helpen om pluis te voorkomen.

De wetenschap van haar

Dyson heeft 50 miljoen pond geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Dyson Supersonic haardroger. Daarvoor bouwde het een lab waar Dyson ingenieurs haar van de wortels tot in de puntjes bestudeerden om te begrijpen hoe het reageert op stress, hoe je het gezond kan houden en hoe je het kan stylen. In het lab hebben zij het product getest op verschillende soorten haar. Ze bouwden testopstellingen waarbij machines technieken om haar te drogen simuleerden. En dat kan dan verschillen van land tot land. Ze gebruikten daarvoor tot nu toe al 1625km echt mensenhaar.

Beschikbaarheid: vanaf september op dyson.be  en in de beauty retail. €399