Componibili, het schattige robotkastje is 50

Tot einde januari 2018, zal het ADAM-Brussels Design Museum een tijdelijke tentoonstelling organiseren: ATribute to Componibili, gerealiseerd in samenwerking met het Milanese Kartell Museo  ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van dit iconisch staaltje design uit de sixties. Sindsdien is dit iconische meubel de inspiratie geweest voor massa’s designers die er elk hun eigen interpretatie van maakten.


Een haast onuitspreekbare naam bedacht ontwerpster Anna Castelli Ferrieri (1920-2006) voor deze schattige R2D2 onder de meubels. Dit nieuwe type van meubilair creëerde zij in 1967. Componibili was één van de eerste stapelbare en modulaire interieurobjecten in ABS, een type plastic dat toen ook voor het eerst werd gebruikt. Het concept van modulariteit dat geïntroduceerd werd door de Componibili, werd een ‘leitmotiv’ gedurende de volgende decennia. Sindsdien zie je ze in de collectie van het Museum van de Moderne Kunst in New York en in het Centre Pompidou in Parijs.

De tentoonstelling in het ADAM van Brussel wordt aangevuld met de blik van Belgische designers op dit iconische stuk. De tentoonstelling vertelt de geschiedenis van de Componibili vanuit een emotioneel gezichtspunt en persoonlijke interpretaties door ontwerpers als Ron Arad en Nendö, Philippe Starck, Mario Bellini, Ferruccio Laviani,..

Componibili3

Feestelijke 50-jaar versie door Missoni

Componibili4

Philippe Starck’s tribute

Componibili8

Mondriaan duikt op in Ron Arad’s versie


Als je écht zelf dit schatje een plekje bij je thuis wil geven, bekijk dan zeker even het web-aanbod hier en kies!

Componibili1

‘Gouden’ Componibili door Kartell, bij De Bijenkorf. 246 €


Componibili9

Componibili door Kartel, bij Musthaves85 €


Componibili2

Kartell, bij Voga. Tijdelijk 65 €


Jouw keuze gemaakt? Misschien herken je je stijl hier…

Componibili6

Als zorgzaam nachtsoldaatje….


Componibili7

Als dappere badkamerbutler…


Componibili5

Als glamoureus barmeubel voor je stokoude whiskyfles?