#Adresjes#Nieuws#Winkelen

JUTTU opent nieuwe belevenisstore in hartje Gent

Na Brussel opende JUTTU zopas een nieuwe shoppingstek aan de Kouterdreef in Gent. Het is al de vijfde winkel die de keten opent op Belgische bodem.

Geplaatst op  
JUTTU opent nieuwe belevenisstore in hartje Gent © JUTTU

JUTTU is Fins voor ‘verhaal’ of ‘anekdote’. Een betere naam had Retail Concepts, het huis dat tevens achter de winkels van A.S. Adventure zit, ongetwijfeld niet kunnen kiezen, want wie binnenstapt bij JUTTU waant zich direct in een andere wereld. Toen de eerste JUTTU winkel twee jaar geleden de deuren opende op de Meir in Antwerpen, liep het dan ook in een mum van tijd storm. Nadien volgde winkels in Brugge, Roeselare en Brussel. De gloednieuwe winkel aan de Kouterdreef in Gent is de vijfde maar ongetwijfeld nog niet laatste aanwinst van de keten.

Zelf omschrijft JUTTU de winkels als belevenisstores, een gegeven dat ze tot leven brengen door de beschikbare ruimte op te delen in eigenzinnige lifestyle corners waar een zestigtal verrassende merken onderdak vinden. Het aanbod varieert van kleding en accessoires tot decoratie-items en planten waar je ronduit hebberig van wordt. Groen is het nieuwe zwart anno 2018 en dat hebben ze bij JUTTU maar al te goed begrepen.

belevenisstore
JUTTU

Tussen het aanbod zien we in Gent, net als in de andere belevenisstores, een mix van internationale namen en merken van eigen bodem. Zo kan je er onder andere terecht voor ArmedAngels, Fabienne Chapot, CÎME, Hadithi, La Favo, Makia, O MY BAG, Sofie Schnoor en Yoni. Stuk voor stuk merken met een verhaal die kwaliteit, design en visie hoog in het vaandel dragen.

Een belevenisstore die zijn naam waardig is, dient ook regelmatig te blijven verrassen. Een missie die ze in Gent tot een goed einde willen brengen door meermaals per seizoen een aantal creatieve ontwerpers in de schijnwerpers te zetten in hun eigen pop-up space. Pure by Luce, het Belgische duurzame sportmerk voor vrouwen, mag tot midden april de spits afbijten, daarna is het de beurt aan Cycleur de Luxe, een kwaliteitsvol schoenenlabel dat de mosterd haalt bij de Belgische wielerscene van vroeger en nu.

JUTTU

JUTTU Gent, Kouterdreef 2, 9000 Gent, www.juttu.be.