#Hello Spring

De lenteschoonmaak: bespaar tijd en geniet van gezondere lucht met iRobot


Geplaatst op  
De lenteschoonmaak: bespaar tijd en geniet van gezondere lucht met iRobot ©

De lente is in het land, en daar hoort natuurlijk een grote schoonmaakbeurt bij. Dit is het uitgelezen moment om je ramen open te zetten en frisse lucht binnen te laten, je spullen te sorteren en alle hoekjes en kantjes van het huis stofvrij te maken. De lenteschoonmaak kan echter een lastige en tijdrovende klus zijn. Toch is het belangrijk om een fris gevoel in je woning te creëren nu de mooie dagen weer zijn aangebroken. Gelukkig is er een oplossing om tijd te besparen zodat je volop van de lente kan genieten: een robotstofzuiger.

De Roomba Combo j7+ van iRobot is een slimme stofzuiger die je hele huis schoonmaakt zodat jij je met belangrijkere dingen bezig kan houden. Zo kan je meer tijd met familie en vrienden doorbrengen, van de buitenlucht genieten of simpelweg relaxen. Het is de meest geavanceerde 2-in-1-robotstofzuiger en -dweilrobot ter wereld, en onderscheidt zich door zijn vermogen om tegelijk te stofzuigen en te dweilen. Zo bespaar je tijd én blijft je vloer schoon. Dit is mogelijk dankzij een volledig intrekbare dweilpad die zichzelf automatisch naar de bovenkant van de robot tilt wanneer hij tapijt tegenkomt, waardoor natte plekken volledig worden voorkomen.

Een slimme schoonmaak, onder jouw controle

Daarnaast lanceerde iRobot onlangs iRobot OS 6.0, een update van haar intelligente besturingssysteem, voor een snellere en doelgerichte schoonmaak. Deze update omvat aanzienlijke verbeteringen voor de gebruikers, zoals het sneller in kaart brengen van het huis en de automatische labeling van de kamers. Dankzij deze updates maak je schoon zoals jij dat wilt, nog sneller en nog slimmer, zodat je tijd overhoudt voor belangrijkere dingen wetende dat de robot het werk voor je afmaakt.

Roomba Combo j7+
Roomba Combo j7+

Toch kunnen robotstofzuigers, hoe goed ze ook hun werk doen, nog niet alle schoonmaaktaken in het huis op zich nemen. Je kan ze wel een stuk leuker maken aan de hand van een aantal eenvoudige tips die we graag met je delen:

  • De efficiëntste manier om je rolgordijnen grondig schoon te maken, is door een kom te vullen met twee gelijke delen water en azijn. Met een oude sok over je hand die je vervolgens onderdompelt in het azijnwater, kan je makkelijk het vuil en stof van elke lat halen.
  • Met een kleefroller kan je meer doen dan enkel haar van kledij verwijderen. Zo kan je er bijvoorbeeld ook een lampenkap of tv-meubel mee schoonmaken: al het stof blijft eraan kleven.
  • Keukenhanddoeken en vaatdoekjes bevatten bacteriën na elk gebruik, zelfs nadat je er enkel je handen of de spoelbak mee hebt afgedroogd. Spoel ook nooit een vaatdoek uit in afwaswater, want zo kunnen bacteriën zich gemakkelijk verspreiden. Om bacteriën correct te verwijderen, stop je de vaatdoek twee minuten in de microgolfoven op het maximale vermogen.
  • De microgolfoven zelf wordt heel snel vuil. Om hem schoon te maken, kan je het azijnwater gebruiken dat ook voor de rolgordijnen heeft gediend. Zet een magnetronbestendige kom vijf à tien minuten in de microgolfoven op het maximale vermogen. Zodra de kom en de oven zijn afgekoeld, kan je de kom eruit halen en de binnenkant van de microgolfoven afdrogen met een spons en wat keukenpapier.

Naast tijd besparen kunnen robotstofzuigers ook de luchtkwaliteit in je huis verbeteren. Door stof en allergenen op te zuigen, kunnen ze immers symptomen van allergieën en astma helpen verminderen. Zo adem je gezondere lucht in en geniet je van een schonere omgeving.

De beste tip is natuurlijk om iemand – of iets – het werk in jouw plaats te laten doen. De 2-in-1-robotstofzuiger en -dweilrobot Roomba Combo j7+ is de ideale schoonmaakpartner. Je kan hem makkelijk en snel installeren en zelfs vanop afstand programmeren dankzij de iRobot-app. Zo hoef je voor een schone vloer enkel nog op een knopje te drukken!

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met iRobot.
www.irobot.be

Lees ook:
Tip: zo richt je een klein appartement in
Zien: Joost Arijs opent design patisseriezaak The Bakery in Gent
Is het wabi-sabi, japandi of hygge? Een trendgids voor dummies